Ученици

Животът е прекрасен! Не го заменяй за дрога!

Под мотото „Животът е прекрасен! Не го заменяй за дрога“ днес във Варна ще се състои информационна среща с цел намаляване употребата на психотропни вещества сред младите хора, предава сайтът moreto.net.

Мероприятието се организира от Министерство на здравеопазването, община ВАРНА, РЗИ-Варна и Медия Експерт Груп 2011.

Срещата е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи по отношение на вредите и последствията от употребата на психотропни вещества (марихуана, хероин, кокаин, амфетамини и екстази).

По време на събитието жителите на Варна ще имат възможност да вземат участие в провеждането на томболи и викторини с награди.

Следобед в Младежкия дом от 15:00 до 17:00 часа ще бъдат излъчени информационни филми, също така ще се разпространяват листовки и брошури, съдържащи информация относно вредите от употребата на различните видове психотропни вещества. Партньори на кампанията са Община ВАРНА, Регионална здравна инспекция-Варна, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии.

Днес мероприятия ще се проведат в ОУ „Отец Паисий“ от 12:00-13:00 ч. и в Професионална гимназия по текстил и моден дизайн от 14:45-15:45 ч.

Според безпристрастната статистика в България употребата на психотропни вещества нараства, като 8,6% от българите на възраст 15 – 64 г. са употребили такива. В групата на 15-34-годишните този процент е 16.