Мнения

Етично хакерство – хит за бъдещите IT специалисти

Етично хакерство (ethical haking) е една от новите специалности, която тази година е хит сред българските младежи, заминаващи да учат компютърни науки в чужбина.

Водещите европейски университети всяка година предлагат нови интересни специалности, за да привлекат студенти, заявяват от „Интеграл“.

Миналата година бъдещите IT спeцове с приоритет са записвали да учат Компютърни игри и дизайн, тенденцията се отчита и тази година.

Police studies, Religion, conflict and globalisation, Asian trade management са други нови атрактивни дисциплини, избрани за следване зад граница през новата учебна година от българчета. Сред модерните дисциплини са и нанотехнологии, neurosciance. Особено търсени са нови специалности в сферата на екологията в холандските университети. Там учебните заведения реагират много гъвкаво на икономическите промени – на всеки 5 г. от учебните планове отпадат специалности, за които има пренасищане на пазара и се появяват нови, които се търсят от бизнеса. Така например Дания преди година сви приема си за компютърните науки, обясняват от „Интеграл“.

Източник: standartnews.com