Мнения

Експерти: Носенето на лични вещи в детската градина трябва да се забрани

Носенето на лични вещи в детската градина трябва да се забрани. Това е мнението на Йордан Тодоров, председател на Фондация „Защита правата на децата“. Според него социалното положение е предпоставка за възникването на разправии и напрежение между децата. „Когато едно дете носи дадена вещ, с която си играе, другите деца искат да имат същото. Тогава се пораждат конфликтите. С един регламент тези проблеми могат да бъдат решени“, смята Тодоров.

Председателят на Фондацията, заедно с д-р Султанка Петрова, депутат от групата на Патриотичния фронт в 43-тото Народно събрание коментираха в студиото на „Денят ON AIR“ какво поражда агресията в училище. Според гостите на телевизията това напрежение започва още от детската градина. „Родителите трябва да упражняват контрол върху това с какви електронни игри се развличат децата им. Когато те са малки, не трябва да се задържат дълго на компютъра или телефона“, посочи д-р Петрова.

Политикът още е на мнение, че в училищата е необходимо да влезе гражданското образование. Според нея децата трябва да знаят своите права и забрани и също така, че в България има закони, които е задължително да се спазват. Султанка Петрова бе категорична пред Bulgaria ON AIR, че агресията в училището неминуемо е огледало на агресията и в обществото ни.

Източник: bgonair.bg