Училища

Езикова гимназия „Иван Вазов”, Пловдив внедри Live@edu

Езикова гимназия „Иван Вазов” – Пловдив е поредното българско училище, внедрило електронната образователна система Live@edu на Microsoft.

 

Live@edu е пакет от приложения – за персонален компютър, за мобилен телефон и Web базирани, който служи за съвместна работа и за създаване на онлайн общност, съществуваща и след завършване на учебното заведение, през целия живот на завършилите го.

 

Live@edu предлага собствено домейн име и дисково пространство за всяко училище, възприело услугата. С този домейн училището може да има собствен уеб сайт и също служи за електронните пощенски кутии на учителите и учениците. С това училището получава собствена идентичност в Интернет. Учениците запазват тези пощенски кутии до края на живота си и благодарение на регистрациите им в Live@edu могат да поддържат контакт по между си и с учителите дълго време след завършването.

 

Пакетът от приложения в Live@edu осигурява възможност за онлайн съвместна работа на учениците и учителите, електронна поща, инструменти и дисково пространство за съвместна работа онлайн, онлайн комуникация в реално време (чат), възможност за създаване блогове на учителите и учениците на училището в рамките на училищния сайт, създаване на онлайн социални групи и др.

 

Подробности за възможностите на системата, Teacher.bg публикува тук, а тук се намира видеогалерия със записи на прилагането Live@edu в български училища. Подробности на български език за Live@edu има в специализирания български портал за системата – www.liveedu.bg, където учителите могат да обменят опит и мнения.