Мнения

Една от топкомпаниите в България постига по-висока производителност с Microsoft Office 365

Една от най-големите и важни за икономиката на България компании – „Неохим“ е сред тези, които мигрираха към Office 365. Със седалище в Димитровград и 1300 служители, „Неохим“ е най-големият химически завод в странатаи подобно на всяка голяма организация осъзнава важността на имейл комуникацията за ефективната работа на екипа си.

Office 365 за бизнеса обединява Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online и Microsoft Lync Online в една обща облачна услуга. Съвременното технологично решение се разширява лесно спрямо бизнес нуждите, и е достъпно, надеждно и сигурно. Microsoft Office 365 отговаря на системните изисквания за електронна поща, включва редица други функции за по-висока производителност и предлага нови възможности за комуникация на екипа в реално време.

Миграцията към Office 365 в „Неохим“ преминава плавно и без прекъсване на работата, като е много добре възприета от служителите. Те могат да работят с пълната функционалност на Microsoft Outlook в офиса, напълно функционалното мобилно приложение Outlook Web App и мобилни устройства с Active Sync. Важна полза от преминаването към Exchange Online са икономиите, постигнати благодарение на премахването на нуждата от скъпи съоръжения, в т.ч. възстановяване след авария и непрекъснатост на бизнес процесите. С Exchange Online, служителите на „Неохим“ имат достъп до своята електронна поща навсякъде, по всяко време и от всяко устройство. Екипите могат лесно да споделят календари и графици за срещи в движение. Потребителските пощи са защитени от спам и зловреден софтуер. ИТ служителите използват гъвкавите възможности за наблюдение, контрол и карантина на опасни писма.

„Ние осъзнаваме значението на имейл комуникация. Често тя е част от нашите бизнес процеси и затова основното ни изискване беше да осигурим достъп до услуги от всяка точка в света. Искахме да разполагаме и със силна защита срещу спам и зловреден софтуер, както и съвместимост с най-различни мобилни устройства“, споделя Татяна Райнова, ръководиел ИОТО в „Неохим“.

С гарантирано време на работа от 99,9%, Microsoft Office 365 е ценово ефективно решение за нуждите на „Неохим“, което осигурява създаването на високо достъпна инфраструктура и непрекъснатост на бизнес процесите. Внедряването на Office 365 в „Неохим“ се реализира от ITCE, партньор на Майкрософт с повече от 15 години опитв консултантските услуги, обучението и сертифициране в управлението, и ИТ.

Един от всеки 4 бизнес клиенти разчитат на Office 365, една от най-широко използваните и растящи ИТ услуги, която осигурява нови начини за съвместна работа на почти всяко устройство с добре познатите Office приложения, но и с необходимата надеждност, функции за ИТ сигурност и контрол. В началото на февруари 2014 г. представихме и нова облачна услуга за бизнес анализи Power BI за Office 365, която предлага ефективен начин за работа с данни с инструментите, които бизнеса използва всеки ден, като Excel„, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Power BI за Office 365 обединява силните страни на Microsoft в сферата на облака,производителността и бизнес анализите, за да се даде възможност на компаниителесно да анализирати визуализиратданни, както и да споделяти да си сътрудничи от всяка точка с Office 365.

С Office 365 потребителитеимат достъп до облачни възможности за споделяне на визуализациите и отчетите с колеги в реално време и на мобилни устройства, за взаимодействие с данните по нови начини за по-бързи анализи, както и за по-ефективно управление на работния процес. Тези ключови облачни способности включват:

Data Management Gateway, който позволява на ИТ специалистите да изграждат връзки към локални източници на данни и актуализации на графика. Така савинаги наличнинай-актуални отчети независимо от устройството.

BI Sites– специализирани работни области, оптимизирани за BI (Business Intelligence) проекти, които позволяват на бизнес потребителите бързо да намират и споделят данни и отчети с колегите си.

• Достъп в реално време до BI Sites и данни, без значение къде се намира даден потребител,посредством мобилни устройства.

• Заявка на естествен език, наречена Q&A, която позволява на потребителите да задават въпроси за данните си и да получават незабавни отговори под формата на интерактивна таблица, диаграма или графика.

Power BI за Office 365 предлага лесен преход към самостоятелен BI (Business Intelligence) за организации, които използватOffice 365. Някои международни компании, които изпозлват предимствата на услугата са Revlon, MediaCom, Carnegie Mellon University и Trek.

Повече информация за Power BI вижте в блогпоста на Куентин Кларк, корпоративен вицепрезидент на Data Platform Groupв Microsoft.