Ученици

Единайсет вида спорт прие Севлиево като част от кампанията “Аз обичам спорта“

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов откри финалните срещи по волейбол девойки (ХI-ХII клас) на Ученическите игри 2011/12. Състезанията са част от националната кампания „Аз обичам спорта“ на МФВС, която за трета поредна година се провежда през месец май и обхваща повече от 170 общини в цяла България, предава пресслужбата на спортното министерство.

На събитието присъства почти цялото ръководство на община Севлиево.

„Поздравявам всички участващи отбори за успешното достигане до финалния турнир, за което убеден съм сте положили немалко усилия. Сигурен съм, че организацията на състезанието ще бъде на ниво, за което благодаря на домакините в лицето на община Севлиево. Пожелавам на участващите отбори да изиграят един турнир на високо спортно техническо ниво и най-добрите да победят. Това състезание е част от Националната кампания „Аз обичам спорта“, която МФВС провежда за трета поредна година. Кампанията се организира в потвърждение на ангажимента на нашето правителство към гражданите на Република България, за насърчаване и мотивиране на все повече деца към занимание с физически упражнения и спорт.

За всички участници в турнира МФВС осигури тениски с лика на спортуващото човече Здравко – талисман на „Аз обичам спорта”. Партньори на кампанията тази година са М-Тел, Девин и Pepsi, които осигуряват награди за най-добрите млади спортисти.

След откриването на волейболните финали зам.-министър Ценов наблюдава демонстрации по киокушинкай карате, борба, културизъм, самбо, джудо и таекуон-до като подари на всеки от спортните клубове по една грамота с благодарност за активното участие на състезателите в Националната кампания „Аз обичам спорта“ на МФВС. В СОУ „Васил Левски“ над 30 деца на възраст от 5 до 18 годишна възраст взеха участие в състезание по плуване. В парк „Черничките“ Иван Ценов даде старт на лекоатлетическа щафета, в която участие взеха 40 ученика в две възрастови групи: от първи до осми клас и от 9 до 11 клас. Победители в по-малката възрастова група станаха учениците от СОУ „Васил Левски“, следвани от представителите на 2 Основно училище и на трето място се класираха учениците от 1 Основно училище. В по-горната възрастова група състезанието оглавиха учениците на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, следвани с малка разлика от състезателите на СОУ „Васил Левски”. Веднага след приключването на лекоатлетическата щафета зам.-министър Ценов даде старт и на велокрос.