Мнения

Евтина технология озвучава училищни мероприятия

Системите за усилване гласа на учителя, представляващи озвучителни устройства с безжични микрофони, може да бъдат използвани безпроблемно за

евтино озвучаване на училищни мероприятия

– откриване на учебната година на открито, събирания в големи зали и др., не само за усилване гласа на учителя в класната стая, описано в друга наша статия.

За дадената цел се използват системите от висок клас от този тип.

Те предоставят възможност и за озвучаване с музика – разполагат с USB порт, слот за SD карта и др. портове, като музиката и говорът може да звучат и едновременно, и поотделно.

 

Мобилност

е друго тяхно предимство освен ниската цена:

  • Продължително време на работа с едно зареждане.
  • 3 безжични микрофона – за глава, прикрепващ се към дрехата и държащ се в ръка, като 2 може да работят едновременно.
  • До 50 м. безжичен обхват на микрофона
  • Малки размери и тегло и удобни за носене.

Цените

на подобни системи на българския пазар са 295 лв. с ДДС, като това включва пълен комплект – безжични микрофони, безжичен предавател, усилвател, зарядно устройство и по избор допълнителни удобства.

Вариантът е много по-евтин, отколкото, ако се наема техника за озвучаване (средна цена 150 – 200 лв. на час) или се комплектува система с отделни компоненти – всеки от тях струва толкова, че цената на крайния продукт може да достигне до няколко хиляди лв.

В България се предлагат от „Брейнуер”: www.brainware-bg.com.

Участвайте в анкетата ни – спечелете персонална озвучителна система

За участие е необходимо учителите да изпратят на brainware@intech.bg отговор на въпроса „Кои музикални произведения трябва да звучат при откриване на учебната година и други официални училищни празници?” Участникът с най-аргументиран и пълен отговор ще получи наградата.