Ученици

Европейски конкурс “Младежки постижения“ награждава младите активисти в интернет

„Често, когато четем за тенденциите в употребата на интернет и новите медии, всъщност четем за вредата от тях и как можем да се предпазим. Вярно е, че безопасността е важна, но не трябва да забравяме и всичко положително, което интернет може да ни предложи“.

Pan-EU Youth е платформа, която дава гласност на позициите и мненията на младите европейци на възраст между 14 и 18 години. Чрез публикуване на блогове или видео материали те споделят мисли, въпроси и коментари за ролята на интернет и модерните технологии в живота им. За да насърчи активните млади хора в интернет, Pan-EU Youth обявява конкурс за постижения, реализирани чрез интернет и новите медии. Жури ще определи най-доброто постижение, което ще бъде популяризирано чрез Европейската мрежа от центрове за безопасен Интернет и нейните партньори. Голямата награда за победителя ще бъде iPod Shuffle.

Как да участваш?
Ти си на възраст под 18 години? Разработил си успешно мобилно приложение, стартирал си онлайн бизнес, имаш образователен блог…? Ако припознаваш себе си в това описание, посети платформата Pan-EU Youth и сподели твоето постижение, за да мотивираш и други млади хора да развиват творческия си потенциал чрез възможостите, които предлага интернет.

Търсиш вдъхновение?
Вече се появи първият кандидат. Матю от Ирландия успява да промени живота на стотици хиляди деца от улиците на Калкута, като набира средства онлайн. Прочети цялата история тук.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 30 ноември. Ако имаш подходяща история, разкажи я на Pan-EU Youth.