Институции Училища

Ева Майдел: Училищните директори трябва да са модерни мениджъри

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел разкри по какво ще работи през следващите години от мандата си.

Тя поясни пред novini.bg в Страсбург, че основно всичко е свързано с предходния мандат – образование, надграждане на умения, инвестиции за бизнеса, промяна на предприемаческите нагласи в България и внедряване на технологиите в индустрията.

„Ако преди всичко това бяха теми, сега има конкретни приоритети“, каза Майдел.

„В сферата на образованието две са конкретните теми, в които искаме да акцентираме – преминаването от наученото към практиката, а другата е свързана с подкрепата на директорите на училища и образователни институции, защото от тях зависи как едно училище ще се развива и разраства, затова искаме инвестираме в тях“, обясни българският евродепутат.

Тя информира, че в България има най-ниските нагласи за предприемачество, когато се говори по тази тема и обясни, че иска да се наложи един модел, който кара не само да научаваш, а да прилагаш уменията си. Това, по думите ѝ, е свързано с развитието на икономиката ни.

Майдел заяви, че през последните години в образованието у нас наистина са направени най – важните промени, за да се случва всичко, за което говори. Хората, които са неграмотни – не могат да пишат и четат, вече са в нашата икономика и те не допринасят тя да се развива. „Затова инвестираме в директорите и искаме да ги направим модерни мениджъри“, каза евродепутатът и поясни, че се подпомагат тези, които имат най – голяма нужда да се подпомагат.

Източник: novini.bg