Институции Ученици Училища Учители

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани

„Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани и организирани от досегашния екип на министерството“, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който пое поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

Учениците под карантина ще се явят на матури и на националното външно оценяване.Тези ученици ще полагат изпитите в отделна стая, при спазване на строги противоепидемични мерки, ще влизат през отделен вход. Решението за карантинираните ученици идва след становище на главния здравен инспектор, припомня БНР.

Красимир Вълчев посочи, че около 370 са учениците в карантина.

Следващата седмица ще бъдат представени приоритетите на МОН по време на служебния кабинет и екипа, с който те ще бъдат изпълнявани. Проф. Денков увери, че през предстоящите месеци няма да има резки промени в политиките на министерството, тъй като основна задача на служебното правителство е да осигури плавен преход към следващия редовен кабинет. Новият екип ще продължи всички полезни инициативи и ще се опита да ускори работата в няколко области с потенциал, съобщи МОН.

Източник: МОН, БНР