Училища

Държавата осигури сграда за създаване на школа по физика в Казанлък

Министърът на образованието проф. Тодор Танев по време на своето посещение в Казанлък призова учителите и учениците да мечтаят и да кроят планове за настоящето спрямо мечтите си за бъдещето.

Той изтъкна значението на учители като Теодосий Теодосиев за изграждането на лидери и допълни, че такива учители трябва да има навсякъде в страната. Самият преподавател, който години наред подготвя ученици по физика от своя страна каза, че учителите правят училището.

Министърът заедно с преподавателя по физика, представители на общината и Регионалния инспекторат по образованието разгледаха предоставената на Теодосиев сграда, където той ще подготвя бъдещите отличници.

Влизайки в класната стая проф. Танев каза:

„Не съм отчаян, по тези чинове няма прах – значи на тях се работи и основите на бъдещето са положени. Дадохме тази сграда и ще продължаваме на даваме. Нека бъдем реалисти и да искаме невъзможното“.

Правителството предостави на Община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус за създаването на школа по физика, който не се ползва от местната гимназия „Иван Хаджиенов“. Материалната база ще бъде ползвана от уникалната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев, която функционира вече 35 години и за този период нейните възпитаници са донесли много златни медали за България от международни олимпиади и конкурси.