Държавата оборудва пилотно 40 ”смарт” класни стаи

Държавата оборудва пилотно 40 ”смарт” класни стаи

40 “смарт” класни стаи ще бъдат пилотно оборудвани от държавата, за да се тества новата електронна платформа на Министерството на образованието и науката.

“Вече сме на финалната права”, обяви Виктор Атанасов, директор на дирекция “Информационни и комуникационни технологии” в Министерството на образованието и науката по време на конференцията Учебникът в контекста на обществените очаквания и потребности, организирана от издателска група Анубис-Булвест и партньори в хотел “Хилтън” в София вчера.

Новата електронна платформа ще даде възможност на издателите на електронни учебници да разположат дигитално съдържание в нея, което да е достъпно за учители и ученици от цялата страна.

Сред официалните гости на конференцията “Учебникът в контекста на обществените очаквания и потребности” бяха министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, зам.-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, кметът на град София г-жа Йорданка Фандъкова, председателят на Синидиката на българските учители Янка Такева, Надежда Николчева – председател на Сдружението на работодателите в средното образование и г-жа Стефанка Балева – председател на Сдружението на директорите в средното образование в Р България.

Коментари във Facebook