Училища

Държавата оборудва пилотно 40 “смарт“ класни стаи

40 „смарт“ класни стаи ще бъдат пилотно оборудвани от държавата, за да се тества новата електронна платформа на Министерството на образованието и науката.

„Вече сме на финалната права“, обяви Виктор Атанасов, директор на дирекция „Информационни и комуникационни технологии“ в Министерството на образованието и науката по време на конференцията Учебникът в контекста на обществените очаквания и потребности, организирана от издателска група Анубис-Булвест и партньори в хотел „Хилтън“ в София вчера.

Новата електронна платформа ще даде възможност на издателите на електронни учебници да разположат дигитално съдържание в нея, което да е достъпно за учители и ученици от цялата страна.

Сред официалните гости на конференцията „Учебникът в контекста на обществените очаквания и потребности“ бяха министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, зам.-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, кметът на град София г-жа Йорданка Фандъкова, председателят на Синидиката на българските учители Янка Такева, Надежда Николчева – председател на Сдружението на работодателите в средното образование и г-жа Стефанка Балева – председател на Сдружението на директорите в средното образование в Р България.