Училища

Държавата дава 2 млн. лв за училищен спорт

Държавата ще отпусне 2 млн. лв за развитието на училищния спорт. Програмите обхващат 68 спорта и интересът към тях расте непрекъснато, коментира във Велико Търново спортният министър Свилен Нейков, цитиран от „Труд“.

Нейков бе посрещнат от лектора на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ проф. Пламен Легкоступ в басейна на университета, където плувни умения демонстрираха деца от клуб „Боляри 2009“. Министърът връчи на клуба договор за спечелен проект за 7 440 лв. по програма „Научи се да плуваш“. Волейболен клуб „Царевец-19“ ще получи 6 500лв. от програмата „Спорт в свободното време“.

По късно през деня Свилен Нейков връчи купи и медали на победителите в регионален турнир по баскетбол за деца, организиран от БК „Светкавица“ в Търговище. С купи и медали министърът награди призьорите от още един турнир – по народна топка и по футбол, който бе организиран в Търговище от Спешъл Олимпикс – България, информира сайтът на министерството.

Възпитаниците на помощните училища и на ресурсните центрове за деца с ментални увреждания в Шумен, Търговище, Разград и с. Осенец, община Русе, участваха с желание за победа в спортната надпревара и с радост приеха отличията от името на Министерството на физическото възпитание и спорта.

На награждаването бяха областният управител на Търговище Митко Стайков и заместничката му Елка Станчева.

Още по темата