Училища

”Дървените” ваканции започнаха!

Шест учебни заведения в Габрово излизат в принудителна ваканция, заради студа и отчетените под 18 градуса температури в класните стаи, съобщава “Монитор”, цитирайки информация на “Дарик”.

От два дни на “дървена” ваканция се радват възпитаницие на училище “Отец Паисий”. Там, както и в “Ран Босилек”,  “Неофит Рилски”, “Цанко Дюстабанов”,  “Христо Ботев” и техническата гимназия “Д-р Никола Василиади” учебните часове се преустановяват и за следващите два дни.

До момента на места проблемът е решен частично с електрически печки, но те не могат да бъдат вариант за дълго време. Още повече, че големите помещения не могат да се отоплят до необходимата температура.

В “Ран Босилек” и “Неофит Рилски” все още тече ремонт, а в “Отец Паисий” и “Д-р Никола Василиади” разчитат на топло от ТЕЦ-Габрово, от която все още няма топлоподаване.

Очаква се парното в града да бъде пуснато поетапно от 24 октомври.

В същото време стана ясно, че подобни проблеми нямат в Петрич. Вестник “Вяра” информира, че местните школа са получили уверенията на общината, че ги чака нормален отоплителен сезон.