Училища

Доброволци реновираха училищен двор

Африканец, кмет, родители, ученици, учители и повече от 80 доброволци от Сдружение „Разум“ се обединиха и подкрепиха мащабната акция за ремонт на детски съоръжения и боядисване на оградата в двора на ОУ „Неофит Рилски“ в с. Горно Драглище, информира Дарик Благоевград.

Месните хора оставиха за един ден земеделската работа и подпомогнаха действията на младите. Цветни пейки и огради, нови пясъчници, ремонтирани и вече безопасни люлки и пързалки, това е равносметката от една кампания обединила желанието на хората сами да създават по-добри условия за децата си, съобщава още медията.

Детските съоръжения за игра се намират в двора на училището.

Всичко е организирано на доброволни начала и подготовката за него е отнела около месец. В селото са щастливи, че нещо толкова обикновено ги е обединило и сплотило.

„Днес всички ние показахме, че заедно можем и ще постигнем повече“, каза зам.-кметът на Разлог Иван Гюров.

Доброволците от „Разум“, сред които 10-класничките Елена Кондева и Тина Мотева, общинските съветници Росица Тумбева, Иван Терзиев и Захари Беличенов, Разлог Иван Гюров и още много млади и активни хора са категорични, че ще продължат да организират и подкрепят подобни акции.

През 2011 година те боядисаха оградата на училището в село Баня, ремонтираха и боядисаха детската площадка в местността „Саровица“ край Разлог, допълват от Дарик Благоевград.