Мнения

Дни на Миладиновци 2011 под егидата на МОМН

През настоящата година се навършват 150 години от издаването на сборника „Български народни песни“ на Братя Миладинови, поставил началото на събирачеството в българската фолклористика.

По този повод и в чест на значимото им дело Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съвместно с 30. СОУ „Братя Миладинови” и Читалище „Братя Миладинови“, гр. София, под егидата на Министерството на образованието, младежта и науката и на Министерството на културата, организират Дни на Миладиновци от  1 до 5 ноември 2011 г.

Програмата включва изложба за делото на братя Миладинови (откриване на 1 ноември), Национален конкурс-надпяване, посветен на 150-годишнината от издаването на сборника „Български народни песни“ на братя Миладинови (2-3 ноември), Кръгла маса „Делото на братя Миладинови и българската култура“ (4 ноември), Ден на отворени врати на Националния етнографски музей (ИЕФЕМ-БАН) (5 ноември), Национален ученически конкурс за рисунка на тема „Светът на българина в песните на братя Миладинови“ и Национален ученически конкурс за есе на тема „За да се знае кои сме и за да ни има (Делото на братя Миладинови от погледа на съвременника)” (1 ноември – 10 декември).

Подробности за инициативата

Национален конкурс-надпяване, посветен на 150-годишнината от издаването на сборника „Български народни песни” на братя Миладинови (2-3 ноември)

Заявки за участие се приемат до 21.10.2011 г.

Национален конкурс за есе „За да се знае кои сме и за да ни има (Делото на Братя Миладинови от погледа на съвременника)

Срок за изпращане на творби до 10 декември 2011 г.

Пресцентър на МОМН