Дни на Миладиновци 2011 под егидата на МОМН

Дни на Миладиновци 2011 под егидата на МОМН

През настоящата година се навършват 150 години от издаването на сборника “Български народни песни” на Братя Миладинови, поставил началото на събирачеството в българската фолклористика.

По този повод и в чест на значимото им дело Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съвместно с 30. СОУ „Братя Миладинови” и Читалище “Братя Миладинови”, гр. София, под егидата на Министерството на образованието, младежта и науката и на Министерството на културата, организират Дни на Миладиновци от  1 до 5 ноември 2011 г.

Програмата включва изложба за делото на братя Миладинови (откриване на 1 ноември), Национален конкурс-надпяване, посветен на 150-годишнината от издаването на сборника “Български народни песни” на братя Миладинови (2-3 ноември), Кръгла маса “Делото на братя Миладинови и българската култура” (4 ноември), Ден на отворени врати на Националния етнографски музей (ИЕФЕМ-БАН) (5 ноември), Национален ученически конкурс за рисунка на тема “Светът на българина в песните на братя Миладинови” и Национален ученически конкурс за есе на тема „За да се знае кои сме и за да ни има (Делото на братя Миладинови от погледа на съвременника)” (1 ноември – 10 декември).

Подробности за инициативата

Национален конкурс-надпяване, посветен на 150-годишнината от издаването на сборника „Български народни песни” на братя Миладинови (2-3 ноември)

Заявки за участие се приемат до 21.10.2011 г.

Национален конкурс за есе „За да се знае кои сме и за да ни има (Делото на Братя Миладинови от погледа на съвременника)

Срок за изпращане на творби до 10 декември 2011 г.

Пресцентър на МОМН

Коментари във Facebook