Мнения

Дни на Майкрософт 2012 – защо трябва да си там?

Остават по-малко от две седмици до старта на най-голямата технологична конференция в България – Дни на Майкрософт 2012. Тя ще се проведе на 28 и 29 март 2012 г. в кино „Арена Младост“ – София.

С приближаването на конференцията, от Майкрософт България разкриват още информация за ключовите лектори. Освен Андреас Хартл и Майкъл Плат, към списъка се прибавят Карл Дейвис-Барет (Karl Davis-Barrett) и Деймиън Каро (Damien Caro). Карл е Технически ръководител, средства за разработка в Майкрософт Източна Европа и ще представи всичко ново във Visual Studio 11. Деймиън е ИТ Мениджър, Средства за разработка в Майкрософт Източна Европа и ще говори за 10-те причини да „обичаме” SQL Server 2012, както и за това как да оперираме с приложенията в Private и Public Cloud.

Пълната програма и всички лекции могат да бъдат намерени на интернет страницата на конференцията http://www.msbgregistration.com.

Дни на Майкрософт ежегодно събира около 900 специалисти в сферата на новите технологии. Наред с 40-те интересни лектори и над 60-те лекторски сесии, конференцията е и място за контакти, нови партньорства и забавления.

Майкрософт ще привлече вниманието на регистриралите се още с получаването на баджовете за конференцията. За всеки участник е предвиден различен вид бадж, раздаван на случаен принцип, който съдържа една от ключовите думи КОНТАКТИ. ИНОВАЦИИ. ТЕХНОЛОГИИ. ЕКСПЕРТИ. ОПИТ. Ако петима участници с различни думи на баджовете се съберат, могат да участват в томбола за награда.

В традиционните кътове за игри, от екипа на Майкрософт са заложили на нетрадиционното. „Право в целта“ е новаторска „технологична“ игра на дартс, специално създадена за Дни на Майкрософт 2012. Мишената е с дизайн от тайловете на Windows 8, а целта е играчите да изваждат от предварително зададени точки, като печелят тези, които първи стигнат до нула. За любителите на видеото е предвидено предизвикателство, според което участниците трябва да заснемат филмче със своя смартфон и да покажат преживяването си на конференцията във Фейсбук.

Стратезите в игрите ще имат възможност да се пренесат от света на технологиите на Дни на Майкрософт, в света на Инистрад – място, където злото заплашва човечеството. Чрез играта Magic: the Gathering, участниците ще трябва с карти да разрешат логически задачи, подобни на шахматни миниатюри и така да определят бъдещето на света. Кътът със забавления се допълва и от най-новите Kinect игри, които ще отведат всеки участник до границите на въображението му.

Освен игрите, от Майкрософт са подготвили и кът с електронни книги, кътове за Microsoft Services и Hardware. И тъй като на Дни на Майкрософт 2012 можете да вземете ВСИЧКО, е отделен и специален кът за дамите – „женИТе“.

Различни по тип забавни активности продължават и на страницата на конференцията във Фейсбук. Проследете http://www.facebook.com/MSDays, за да разберете всички подробности.

Основни партньори на Дни на Майкрософт 2012 са Infragistics, Телерик АД и ЦАПК Прогрес ООД.

Учредена през 1975 г., компанията Майкрософт (NASDAQ „MSFT“) е световен лидер в областта на софтуера, услугите и Интернет технологиите за компютърно управление на бизнеса и човешките ресурси. През юли 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.

Още по темата