Мнения

Днес се открива “Младостта на Балканите“

Днес, 12 септември 2012 г. от 19:30 часа, в Летния театър в град Сандански, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова ще открие седемнадесетото издание на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“, предава пресцентърът на МОМН.

Балканският младежки фестивал е едно от най-големите международни младежки събития в Югоизточна Европа и се организира под патронажа на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ с финансовата подкрепа на Програма „Младежта в действие“.

За участие в него са поканени около 600 участници – млади хора и младежки групи, представители на неправителствени организации, местни власти и държавни институции, бизнеса и медии от България, балканските страни и  Европа.

В рамките на фестивала  ще се проведат различни инициативи, насочени към популяризиране на съвременното изкуство и съхраняване на културните традиции, опазване на околната среда и стимулиране на младежката активност като „Фестивално дефиле“, „Барабанен кръг“, фестивални конкурси по надпяване, надиграване, фотография, съвременни и традиционни изкуства и др.

Още за фестивала