Институции Ученици

Директор: Няма да се загуби връзката учител-ученик

„Трябва да се продължи грипната ваканция и тук вече може би акцентът е няколко дни.

Не съм сигурен дали само 2 дни или още малко след това. Като причините са две. Досега говорим за грипна ваканция само за ученици, но учениците, които са атакувани от грип Б имат и много важни партньори, които са учителите“, коментира председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета (СРСНПБ) и директор на 119 ОУ – Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Учителите също са атакувани от коронавируса, а те от своя страна имат задължение към децата. От друга страна пък имаме български издателства, които се опитват да помагат и адаптират към ситуацията в момента. Издателство „Просвета“ започна да предлага онлайн уроци от 10 март.

„Издателство „Просвета“ е най-старото издателство образователно в България, но ние мислим модерно. Затова се опитахме в тази ситуация да подпомогнем учениците и да обявим, че ще поддържаме онлайн обучение по български език и математика, също и по литература, за учениците от 7 клас“, каза главният редактор на изд. „Просвета“ Кина Андреева.

За уточняване на материала са направени и сондажи с различни учители. Онлайн уроците са безплатни. Предлагат се и други електронни ресурси.

Стаматов смята, че пропуските са преодолими. Учениците ще има и възможност да задават въпроси в реално време. Няма да се загуби връзката учител-ученик.

Източник: dnes.bg