Институции Ученици Училища

Директор на детска градина се укрива, след инцидент с дете

Лошо закрепен шкаф падна върху дете.

От удара са пострадали двете пръстчета на момиченцето, кожата е била обелена и кървяща, увредени са и ноктите. Инцидентът е станал на 18 септември в детска градина 151 „Леда Милева“ район „Оборище“, съобщиха от столична община за „Монитор“. Сигнал от директора на детското заведение за инцидент с дете, не е постъпвал, въпреки че това трябва да се случи в срок от 24 часа, заяви главен експерт към дирекция “Образование“ Емил Миков.

Той е категоричен, че до момента никой от кметството не може да се свърже с директорката на детската градина Мирела Гошкарян.

Сигнал за инцидента е подала майката на пострадалото дете Ирена Георгиева. Тя съобщава, че върху момиченцето й пада шкаф, които откъсва част от пръстите на ръката на детето, докато в стаята имало само една учителка.

Жената разказва, че детското заведение е посетено от експерт, но по друг повод, защото имало и други нарушения.

Сигнали за нередности свързани с хигиена, условия на труд и организация, както и сигнала за пострадало дете са подадени от родители, съобщи експертът. Но позиция и разговор с директора няма. Миков заяви още, че Гошкарян е директорка на детското заведение от 18 години, и до момента не са ясни мотивите й да не отговаря и на телефонни обаждания.

Експертът увери, че започва цялостна проверка по всички сигнали от родители, като обстойно ще бъде разгледана дейността на директора и нейните методики на работа. От редакцията на вестник „Монитор“ също не бе установен контакт с Мирела Гошкарян на телефона на детската градина.

От Държавна Агенция закрила на детето пък заявиха пред „Монитор“, че при тях няма постъпил сигнал, но се самосезират и започват проверка по случая.

Майката на пострадалото дете разказва още, че то е по-добре, а в жалбата си до столична община описва, подхода и управлението на директорката на детското заведение, като крайно незадоволителни. Според Георгиева, хигиената и персонала в забавачницата са крайно недостатъчни, липсвала и комуникация между родители и ръководство. От Столична община заявиха още че резултатите от проверката ще станат ясни след месец.

Източник: monitor.bg