Институции Училища

Директор: Истеризирането за джендър идеологията само пречи на училището

Това истеризиране на темата за джендър идеологията пречи на училището.

Ние имаме близо над 20 часа за изучаване на половете. Със сигурност мога да кажа, че учениците получават само между 15-20% от знанията си в училище. Останалата информация те я получават извън класната стая.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ директорът на 51 СОУ Асен Александров, който коментира темата за анкетата на ЕК за сексуалната ориентация на децата.

„Ученици ми споделиха, че ако бяхме пуснали анкетата, са щели да напишат на майтап – друго, за да видят как ще реагираме. Трябва да се спре с тази тема. Да се говори за оставка на министъра заради тази анкета е пълна глупост. Анкетата беше за деца от 9 до 19 години, за да се види тяхната дигитална подготовка, а също така и на училищата. Мога да твърдя със сигурност, че българската образователна система и учителите ни са много консервативни и джендър идеологията няма как да пробие. Българските учители спазват традициите и ценностите. Те никога няма да разрешат някой да им се бърка точно по темата за сексуалната ориентация, семействата и родителите. Гарантирам за това и всички трябва да бъдат спокойни“, категоричен беше той.

Източник: novini.bg