Учители

Директорът от Ново Паничарево: Притискат ме

Ако учители и ученици са знаели от година за гадостите, в които ме обвиняват, защо никой нищо не е направил? Защо се разшумя едва сега? Тези въпроси зададе директорът Христо Радев, обвинен в блудство с малолетни, предаде Burgas24.bg. Припомняме, че във вторник Бургаският окръжен съд потвърди мярката му за неотклонение „домашен арест“. Коментарът му бе по повод новите свидетелски показания и твърденията, че в училище „Христо Ботев“ отдавна се знаело за действията му.

„Учителките просто потвърждават, че момичета са ходили и са се оплаквали от мен. Не твърдят, че това нещо действително се е случвало. Ако това е вярно, защо не са казвали нищо досега? Ако са знаели от миналата година, защо се разшумя чак сега“, каза Радев пред журналисти.

„При ромите има дефицит на внимание, затова им се обръща повече внимание. Но с тях се занимават единствено учителите. Те ги изпитват и им пишат оценки, аз се намесвам, когато ми съобщят за натрупани отсъствия“, обясни директорът. Той категорично отрече да е опитвал да купи мълчанието на бащата на Радостина.

След като Христо Радев бе обвинен в блудство с малолетна ученичка, разследващите са започнали серия от разпити, в рамките на които са научили и за оплакванията на други деца.

„Става въпрос за разпити на едно дете и двама учители от училището, единият от които вече не е учител в училището. Детето потвърждава, че спрямо него е имало такива действия от страна на директора в по-ранен период. Учителите са потвърдили, че им е било известно за случаи, свързани с директора. Различни деца по различно време са им споделили какво се е случило в училището”, съобщи прокурор Христо Колев пред Нова телевизия.

Според него учителите не са съобщили, защото са били пряко зависими от директора. От свидетелите разследващите са научили, че директорът е викал децата в кабинета си и там ги е целувал и опипвал. „Това е било неприятно за тях и те първоначално не са споделяли с никого“, обясни прокурор Христо Колев.

„Имаме данни за случай от последната година, както и за случай от преди 5 години. Не сме приключили със събирането на доказателства. Продължаваме с разпитите на деца „, уточни той.

„Можем да очакваме ново обвинение, след като разпитаме всички деца и съберем всички доказателства. Към момента имаме само едно обвинение за едно дете, а случаите са повече”, каза още прокурорът.  

Източник: fakti.bg/ nova.bg