Училища

Директорът на СМГ оглави Националната природо-математическа гимназия

Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ има нов директор.

За поста след конкурс бе определен досегашният временно изпълняващ длъжността директор на Софийската математическа гимназия (СМГ) Ивайло Ушагелов.

Ушагелов завършва специалността „Химия и физика“ в Софийския университет през 2000 г., след което около година работи като химик в Института по органична химия към БАН. През септември 2001 г. започва работа в СМГ  като учител по химия. През 2013 г. става зам.-директор в СМГ и отговаря за учебната дейност. Той е и базов учител към Факултета по химия и фармация на Софийския университет. Автор е на учебници и помагала на издателство „Просвета“. Член е на комисия за проверка и оценка на общински и областен кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда. Той е част и от дружеството на учителите по химия към Съюза на химиците в България.

Ушагелов съобщи, че е новият директор на НПМГ в личния си Фейсбук профил на 16 юли, днес и сайтът на НПМГ е обновен.

Той стигна до поста след конкурс за заемането на 35 свободни директорски места в столицата, обявен от Регионалното управление на образованието в София, чийто изпит-тест се проведе на 25 юни.

Също на 16 юли е назначен и нов временно изпълняващ длъжността директор в СМГ – Антоан Николов, учител по история, съобщиха от училището.

Източник: offnews.bg