Учители

Директорът на СМГ Антони Стоянов стана европейски гражданин на годината

Българин стана европейски гражданин на годината. Европейският парламент даде тази награда за принос в науката и възпитание на децата в европейски ценности. „Честно да кажа, когато разбрах за номинацията бях изненадан, но след това прецених, че е крайно време хората на образованието да излязат на челни позиции. Добрите деца ги правим най-добри! Доброто е враг на най-доброто. Опитваме се да помогнем на децата да покажат всичко, на което са способни“. Това сподели Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

„Тайната на успеха е в мотивацията, а това което ни дели от него е завистта! Искам СМГ да послужи за пример. Трябва да се даде възможност на повече училища да почерпят от опита ни. Ако може, всеки трябва да се възползва от добрия пример и опит на успелия“, поясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов ситуацията в образователната ни система започва да се подобрява. „Оптимист съм, че в бъдеще българското образование ще се стабилизира и развие. Увеличаването на заплатите в сектора постепенно се вижда. Започват и все повече млади хора да се интересуват от бъдеща преподавателска кариера в нашето училище“, завърши той.

 

Източник: bgonair.bg