Директорът на СМГ Антони Стоянов стана европейски гражданин на годината

Директорът на СМГ Антони Стоянов стана европейски гражданин на годината

Българин стана европейски гражданин на годината. Европейският парламент даде тази награда за принос в науката и възпитание на децата в европейски ценности. “Честно да кажа, когато разбрах за номинацията бях изненадан, но след това прецених, че е крайно време хората на образованието да излязат на челни позиции. Добрите деца ги правим най-добри! Доброто е враг на най-доброто. Опитваме се да помогнем на децата да покажат всичко, на което са способни”. Това сподели Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски”.

“Тайната на успеха е в мотивацията, а това което ни дели от него е завистта! Искам СМГ да послужи за пример. Трябва да се даде възможност на повече училища да почерпят от опита ни. Ако може, всеки трябва да се възползва от добрия пример и опит на успелия”, поясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов ситуацията в образователната ни система започва да се подобрява. “Оптимист съм, че в бъдеще българското образование ще се стабилизира и развие. Увеличаването на заплатите в сектора постепенно се вижда. Започват и все повече млади хора да се интересуват от бъдеща преподавателска кариера в нашето училище”, завърши той.

Източник: bgonair.bg

Коментари във Facebook