Мнения Училища Учители

Директорката, дала „заповед от гарнизона“, ще търси правата си в съда

Както Teacher.bg вече писа, скандален запис показва как директорката на 78 СУ в Банкя Весела Неделчева „сваля заповед по гарнизона“ нито един родител да не прекрачва прага на кабинета й.

Родители на ученици в него изпратили три жалби в Регионалното управление на образованието срещу действията й. А пред репортер на NOVA тя потвърди, че думите в записа са нейни.

„Да, мои са, но са манипулиран запис, направен незаконно. И аз ще си потърся правата по законов ред. Тези думи са извадени от контекста на едно изречение, което иска да характеризира моята загриженост към учителите от набезите на единици родители. Те създадоха проблеми в училището. На всеки педагогически съвет решаваме проблеми. Предполагам, че това е свързано с един случай, в който дете от първи клас беше пуснато с бръмбар в чорапчето“, заяви Неделчева.

Голяма част от представителите на 4А клас с класен ръководител Лидия Спасова са подписали всички жалби срещу директорката.

„От години имаме проблеми с ръководството на училището и всяко наше действие се връща като бумеранг към г-жа Спасова. Нещата при нас ескалираха, когато 14 февруари г-жа Неделчева си е позволила да влезе в класната стая и да започне да обвинява г-жа Спасова, че е некомпетентна и не може да преподава, както трябва“, коментира майка на четвъртокласник в 78 СУ.

По-късно класната ръководителка на 4А клас излиза в болничен и децата имат заместващ учител, който вместо да продължи да преподава всеки ден, инициира тестове и оказва психически тормоз над тях. Освен това, въпросната учителка събирала от джобните им пари за копиране на тестове, обясниха родители. Те обвиниха директорката и в упражняване на тормоз над възпитаници на училището и преместването им в други паралелки без заповед, с устно разпореждане.

„Когато е имало проблеми, съм взела мерки. В случая има заместващ учител. Ако той не е допаднал на родителите, аз не мога да бъда виновна за това”, категорична бе Неделчева.

Източник: nova.bg