Мнения Ученици Училища Учители

Димитрина Лалева: За колегите не беше лесно да преодолеят страха от техниката, но го преодоляхме

„Беше предизвикателство, но колегите се адаптираха бързо и като цяло обучението не пострада, като в начален етап успяха да се компенсират почти всички пропуски. За колегите не беше лесно да преодолеят страха от техниката, какво ще се случи, ако натиснат това копче. Преодоляхме го с помощта на други колеги“, разказва Димитрина Лалева.

Димитрина Лалева е учител във Второ основно училище „Христо Смирненски“, гр. Сандански . Тя участва в обучение по темата за техники за работа при професионално изчерпване и стрес, организирано от Кabinata.com.

Как Ви се отрази рязкото преминаване към дистанционно обучение? Вие работите с начален курс, при които това е моментът за изграждане на навици за учене.

– Беше предизвикателство, но колегите се адаптираха бързо и като цяло обучението не пострада, като в начален етап успяха да се компенсират почти всички пропуски. След приключването на учебната година за тях много малко ученици имаха нужда от допълнителни занимания.

Как колегите Ви преживяха този преход към хибридно обучение?

– Дори и колегите в по-напреднала възраст успяха да се адаптират добре. Всички с голямо желание се обучаваха и обучението потръгна. Обезпечихме всички за дистанционното обучение и с устройства.

С какви психологически ситуации се сблъскахте по време и след дистанционното обучение?

– За съжаление имаме сигнали, че някои деца изпитват затруднения с излизането, общуването навън, но имаме психолог, който работи с тях. За колегите не беше лесно да преодолеят страха от техниката, какво ще се случи, ако натиснат това копче. Преодоляхме го с помощта на други колеги, които се отзовават, и те вече са уверени в себе си.

Какво си пожелавате за следващата учебна година?

С колегите се надяваме да започне присъствено и все по-малко да е дистанционното обучение.

Снимки: 2 ОУ „Христо Смирненски“