Ученици

Деца бяха заключени в училище заради безстопанствен ротвайлер

Появата на ротвайлер без стопанин и намордник в училищен двор в Русе създаде напрежение. За да предпазят децата, от училищното ръководство ги заключили в сградата, докато кучето бъде прибрано в общинския приют. Засега не е ясно как животното се е озовало в двора.

Случката се е разиграла в сряда сутрин в двора на основно училище „Ангел Кънчев“, където първа смяна са били 300 деца. Сигналът за него е бил подаден първо от охранителя Илия Христов. Децата бяха навън, играеха, преди да започне първият учебен час и започнаха да си играят с него, да го милват, не беше агресивно кучето. Тогава аз сигнализирах, разказа Христов.

Незабавно е извикана полиция. Веднага прибрахме децата и се обадихме на тел. 112, разказа директорът Енчо Енчев. До няколко минути в училището дойде патрулна кола с двама полицаи, които все пак завардиха кучето заедно с моите работници.

Ротвайлерът временно е настанен в приюта за безстопанствени животни. Кучето няма чип, за да се разбере има ли собственик.

Предполага се, че е някъде около 2-годишен. Не е агресивен, но самата порода няма място на улицата. Известна е като порода, която е агресивна, каза д-р Людмил Спасов, управител на общинския приют за безстопанствени животни.

Ако до седмица не се появи собственик на ротвайлера, приютът ще му търси осиновител. От общината напомнят, че има забрана за кучета в училищни дворове, а глобата за животно без намордник е 100 лв.

Източник: btvnovinite.bg