Детски университет на Нов български университет отваря врати през октомври

Детски университет на Нов български университет отваря врати през октомври

Всяка събота от 10 до 13 часа галерия “УниАрт” организира “Детски университет НБУ” за деца на възраст от 5 до 14 години.

Децата се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават за основни жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др. Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин; тя се обявява на сайта на УниАрт и във фейсбук страницата на Детски университет: https://www.facebook.com/DetskiUniversitet?fref=ts

Детски университет НБУ продължава и през новата учебна година! На първото занятие всеки от нас ще разкаже за своето лято – къде сме били, с кого сме се срещнали, какво сме научили, какво сме преживяли… Ще гледаме картини от български художници на тема “лято”, а после ще правим рисунки.

ТЕМА: Моето лято, 3 октомври, събота, галерия “УниАрт” на Нов български университет.

Занятията се провеждат в две групи: от 10:00 часа за деца на възраст до 7 години и от 11:30 часа за деца над 7-годишна възраст.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерията). Докато детето Ви се забавлява и научава полезни неща, може да посетите уютни места като био-кафето (непосредствено под галерията) или библиотеката на НБУ.

За информация и записване:
02/ 8 110 200
0887 28 21 74
д-р Васил Марков

Коментари във Facebook