Ученици

Детски конкурс на “Български пощи“ ЕАД

В рамките на 42-рия епистоларен конкурс на „Български пощи“ – ЕАД учениците трябва да пишат на тема: „Напиши на някого писмо, в което се обяснява защо водата е ценен ресурс“.

Според регламента на конкурса могат да участват деца, девойки и юноши до 15 години. Съчинението, написано под формата на писмо, с адрес на получателя или подателя и подходящ финал с подпис, трябва да съдържа между 500 и 800 думи.

Придържането към темата е задължително, не е редно да се изтъкват политически или религиозни мнения.

Срок за представяне: 31 март 2013 г.

Адрес за изпращане: Дирекция „Търговска дейност и маркетинг“, „Български пощи“ – ЕАД, ул. „Академик Стефан Младенов“ №1, бл. 31, 1700 – София.

Задължително изискване: съчинението трябва да е придружено с писмо, което да съдържа трите имена на автора, възраст, дата на раждане, пол, населено място, училище, клас и копие от ученическата карта.

Класиране: спечелилите първо, второ и трето място ще получат грамоти и предметни награди; комисията ще определи и две поощрителни награди.

Съчинението, спечелило първа награда, ще бъде изпратено в Международното бюро на Всемирния пощенски съюз за участие в световния епистоларен конкурс и ще бъде публикувано на електронната страница на „Български пощи“ – ЕАД, във вестник „Учителско дело“, вестник „Азбуки“ и други национални и регионални медии.

Първите трима международни победители ще получат медали и награди от Всемирния пощенски съюз.