Учители

Детска учителка си “докарва“ по $ милион на година! (видео)

Учителката в детска градина в САЩ е спечелила $ 1 млн. тази година. Тези, които си мислят, че 43-годишната Дийна Джъмп е пуснала щастливи числа от тотото обаче, дълбоко се лъжат.

Възпитателката, която иначе печели по около 30 000 годишно си е „докарала“ солидната добавка със сериозен труд по специалността си.

Тя е сред най-активните потребители в сайта TeachersPayTeachers.com, където учители си продават един на друг планове за уроци, пише сайтът profit.bg.

Дийна признава, че е насочила всичките си усилия в създаването и продажбата на планове, докато преподаването й в момента й е по-скоро хоби.

Страницата има около 15 000 потребители или в случая потенциални купувачи на предлаганите материали.

„През 2010 г. тя завърши със солидни приходи и мислехме, че е някакъв моментен бум. Това обаче стана тенденция“, коментира собственикът на сайта Пол Едълман. Страницата прибира 40% от приходите на продавачите, а най-високо класираните като Дийна взимат и по-голям процент за труда си.

Какво обаче прави плановете на Джъмп предпочитани. Отличното оформяне и добър вид, както и креативните й способности. Силна е и в маркетинга и промотирането на изработените си материали.

Дийна си има собствен блог и редовен нюзлетър към регистрирани потребители, които получават новините за новите й продукти минути след като тя ги качи в интернет.

„Децата трябва да приключат деня с усмивка на лицето и с история в сърцето“, е мотото избрано от Дийна при представянето й в сайта.

TeachersPayTeachers.com съществува шест години, по време на които е бил два пъти продаван. Веднъж на Scholastic и закупен отново от основателя си Пол Едълман през 2009 г.

Самият собственик насърчава безплатното споделяне на материали, но не е против учителите да си докарват и допълнителни приходи от труда си.

За 2012 г. през сайта като оборот ще преминат около $ 30 млн.