Училища

Детска градина „Брезичка“ вече е с нов директор и нови учители

Детска градина „Брезичка“ в Бургас от днес е с нов директор, нови учители и видеонаблюдение. На представянето на новата директорка тази сутрин присъстваха и родители на децата, станали обект на насилие от страна на своите учителки.

Припомняме, че преди няколко дни гръмна скандал с видеоклип, който показваше как възпитателка крещи и удря децата в групата. Заради недопустимото отношение община Бургас уволни четири от възпитателките и директорката на детската градина.

Прокуратурата извършва проверка по случая, а психолог работи с тормозените деца.

Междувременно, серия от протести готвят родителите на деца в детските градини срещу насилието над подрастващите. Те започват от 9 февруари в Бургас и ще се проведат в големите градове на страната, съобщи пред Дарик Ема Черногорска, председател на сдружение „За децата ни“. Родителите настояват за въвеждане на постоянно видеонаблюдение в детските градини, увеличаване на персонала и тест при приема на работа на педагозите.

Поводът за новите протести е именно агресията спрямо деца в детска градина „Брезичка“ в Бургас. Родителите настояват в подобни ситуации провинилите се възпитатели не да подават молба за напускане, а задължително да бъдат уволнявани.

Източник: bgonair.bg