Ученици

Дете е със счупено ребро след тормоз в училище

Пореден случай на системен тормоз над дете в училище – третокласникът Виктор редовно е пребиван от съученици, сигнализира семейството му. След последния сблъсък детето е със счупено ребро, съобщи бТВ. Инцидентът е станал преди близо месец, в едно от най-добрите училища в Самоков.

На 14 февруари, преди часа по английски Виктор е бил съборен на земята от двама свои съученици. След това момчетата започнали да го удрят и ритат, разказват близките му. Твърдят, че не са казали нищо толкова време, защото чакали състоянието на момчето да се подобри.

През последната година Виктор всеки ден се оплаквал от побой в училище. Никой обаче не взел никакви мерки, твърдят близките му. Побойниците са известни, учителката знаела, но не правела нищо. В училището предпочетоха да замълчат за случая. Опитахме се да открием учителката и директора, но не успяхме. От охраната заявиха, че не са в училището и няма начин да се свържем с тях.

В общината научиха за случая от нас. Пред тях все пак директорът дал обяснение. „Предполага, че е за нещо, което се е случило по-отдавна, защото той лично не е информиран нито от класен ръководител, нито от родителите”, каза кметът Владимир Георгиев. Той обеща да направи проверка и да прати психолози в училището. Семейството пък се закани да подаде жалби до всички институции.

Източник: btvnovinite.bg