Ученици

Деветокласничка – първенец в четири конкурса!

Деветокласничка от Свищов е първенец в конкурси за есе, математика и чужди езици.

Любомира Димитрова от СУ “Николай Катранов” е спечелила първите места в четири конкурса, състояли се през последните десет дни, съобщиха от училището.

Тя е завоювала първо място и златен медал в есенния кръг на международното състезание “Математика без граници” с максимален резултат от 30 точки.

В категорията “Проза” на включения в календара на Министерството на образованието и науката международен конкурс “Аз обичам Черно море” свищовлийката е отличена с първа награда в сериозна конкуренция с есето си “(НЕ) обичам Черно море”.

На провелия се 25-ти есенен математически турнир “Черноризец Храбър” деветокласничката отново се е представила блестящо, спечелвайки първо място за региона на Габрово и Велико Търново.

В националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения “Аз мога тук и сега”, което се е състояло в Девин, Любомира Димитрова се е класирала в третия етап и е спечелила златен медал и одобрението на журито.

В състезанието са участвали над 150 ученици от езикови гимназии и частни езикови школи. Те са показали умения за писане на есе, теоретична и практическа подготовка, дебатиране и защитаване на тези на английски език.

Източник: dnes.bg