Два златни медала за България от Балканската олимпиада по информатика

Два златни медала за България от Балканската олимпиада по информатика

Два златни медала спечели България на Балканската олимпиада по информатика, която се проведе тази седмица в Русенски университет “Ангел Кънчев”, информирa technews.bg.

Христо Венев, ученик в Софийската математическа гимназия, и Енчо Мишинев от Математическата гимназия в Ямбол грабнаха най-високите отличия, а третият златен медал завоюва Марко Станкович от Сърбия.

В допълнение, 7 сребърни и 11 бронзови медала бяха разпределени от организаторите сред най-добре представилите се участници от официалните отбори на балканските страни. Състезателите от B отбора на България и отбора на Русе спечелиха 1 сребърен и 5 бронзови медала, съобщиха от Русенския университет.

В олимпиадата тази година участваха 50 състезатели от 11 страни – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

Като страна домакин, България се представи с два национални отбора, а Русе също имаше свой тим. Задачите, които решаваха състезателите тази година, са били предложени и написани от бивши участници в олимпиади по информатика. Следващото издание на Балканската олимпиада по информатика ще се проведе в Кипър.

Коментари във Facebook