Мнения

Два български студентски отбора на световните финали Imagine Cup – да ги подкрепим!

Тази година за девети пореден път се провежда състезанието Imagine Cup, организирано от Майкрософт. Това е най-голямото технологично събитие за студенти в световен мащаб и поради това често е наричано „технологична олимпиада“.

Горди сме да ви съобщим, че два български отбора ще представят страната ни на световните финали през месец юли, тази година. Докато участието на наши представители в категорията „Софтуерен дизайн“ вече стана традиционно, то в „Разработка на игри“ за първи път излъчваме екип.

В състезанието, в което участие взимат над 300 хиляди младежи от цял свят, като до финалите достигат едва 400 от тях. Българските Green World и Walk2Help освен, че се борят за купата на състезанието, се надпреварват с останалите и за симпатията на публиката.

Решенията им са ориентирани към опазването на околната среда, осъществяването на глобално сътрудничество в помощ на нуждаещите се и обучението на децата за нещата, които касаят пряко или косвено живота на всеки един от нас. Забавният и социалният елемент присъстват и в двата проекта, което им позволява да ангажират активно вниманието на потребителите.

Конкуренцията разбира се е жестока, а проектите наистина иновативни и интересни. Ние обаче вярваме, че нашите студенти са разработили най-добрите решения и призоваваме България да ги подкрепи.

Проект Green World (в категория „Разработка на игри“) ни предизвиква в серия от изпитания в глобално приключение, което трябва да ни направи съпричастни в спасението на планетата и в превръщането й в по-добро и по-чисто място за живеене. Всяка една успешно завършена мисия дава не само актив на участника, но го прави и по-добър и силен член на екипа, както и по-отговорен човек.

Екипът е в състав Боби Райкова, Лазар Николов и Петър Вълканов с ментор Емил Стойчев.

Подкрепете проекта ОТ ТОЗИ ЛИНК

Същността на Walk2Help (в категория „Софтуерен дизайн“) е да се намалят емисиите въглероден диоксид (познат и като въглероден двуокис СО2), отделяни в атмосферата, като за тази цел хората трябва да се стимулират да ходят пеша, вместо да ползват моторни превозни средства. Спестеното количество се отброява от мобилно устройство и се съхранява в профил онлайн. След това спестеното количество се разменя срещу ресурси, предоставяни от спонсори за благотворителни каузи, а постигнатите резултати се споделят в социални мрежи.

Отборът е в състав Ивелин Моллов, Ивайло Хинов, Александър Далемски и Иван Гърбев, с ментор Ради Атанасов.

Подкрепете проекта ОТ ТОЗИ ЛИНК

Нека заедно да покажем на света, че сме най-добрите и се подкрепяме!