Ученици

Двама ученици и студент създадоха трейлър на 3D-игра

Екип от трима младежи създаде трейлър на първата разработвана от тях 3D-игра „Goblins Defense: A Simple Adventure“. Трейлърът и първата базова версия на играта, която ще бъде налична за мобилни устройства, са разработени за по-малко от два месеца от първокурсника в специалност КСТ в Русенския университет, Николай Маринов, от учениците Диан Дончев и Стефан Стефанов. Екипът е бил сформиран в рамките на курса за 3D-моделиране през юли миналата година, организиран от сдружение „Startup Factory“. Проектът се осъществява с подкрепата на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Играта ще бъде налична за мобилни устройства с Android и iOS операционни системи, а при написването й са използвани технологии като Unreal Engine и Blender.

Припомняме, че друг българин, възпитаник на английската гимназия в Русе, спечели наградата „Оскар” в частта за кинонаука и технологии. Младежите, които са създали трейлър на първата разработвана от тях 3D-игра биха могли да се свържат с тазгодишният носител на „Оскар”, русенецът Владимир Койлазов, който също работи в областта на 3D-изображението, в компанията Chaos Group.

Ето така се създават екипи, които печелят не само слава за себе си, но и за България, смятат учители и специалисти, които работят с учиници и студенти, които още от периода на обучението си проявяват способности, които могат да ги изведат на полето на световната наука и технологиите на утрешния ден!  

Източник: http://arenamedia.net/