Ученици

Да се отдели специално внимание на безопасността в интернет!

От асоциация „Родители“ и според експертите трябва да се отдели и специално внимание на безопасността в интернет, защото в тази възраст са типични и по-провокативните прояви.

Над 70% от подходите на педофили към непълнолетни са към деца в началото на пубертетната възраст, предупреждават в експерти. Сред другите рискове в онлайн живота на децата в тази възраст е участието в онлайн тормоз срещу връстници: разпространяване на клюки, създаване на фалшиви профили, публикуване на унизителни или злепоставящи изображения, коментари и текстове.

Затова родителите трябва да бъдат приятели на малчуганите си във Фейсбук или в друга социална мрежа, но не е подходящо да публикуват в профила му каквото и да било или да коментират негови публикации, съветват експертите.

Според тях е необходимо да се включат настройките за безопасност на профилите.

В тази възраст родителите трябва да започнат и разговорите за любовта и секса. Важно е да се научите да споделяте информация с децата си за болестите, предавани по полов път, без да подценявате рисковете, но и без да създавате преувеличени страхове. 

Източник: dnes.bg