Учители

Даниел Вълчев: Нужен ни е министър с ярко изразен патриотичен профил

„Изборът на Меглена Кунева за образователен министър постави три групи въпроси – има ли мнозинство, т.е. има ли правителството достатъчно подкрепа, защо се получи нисък кворум и трето – какво става в блока, чиито представител е тя“, каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият образователен министър Даниел Вълчев.

„Колеги от парламента изтъкнаха един аргумент, който на мен ми се вижда разумен. Той беше, че скандалът в образованието беше въз основа на това, че българският дух, невазисимо дали е в учебниците или не, започва да залинява. Затова би било добре да има министър с по-ярко изразен патриотичен профил. Действително, Кунева може би има в публичното пространство такъв образ. Разбира се, тя няма този профил на мустакатия балканджия, който на две ракии се замечтава за България на три морета. Но да си патриот, не значи това“, коментира Вълчев.

„Едното от основанията на другата партия от управляващата коелиция е, че те оказват силен натиск върху премиера Борисов по повод кандидатурата на Ирина Бокова за главен секретар на ООН. Натискът е факт. Втората е заради внесения от Кунева антикорупционния законопроект“, заключи Вълчев.