Училища

Грипът затвори 142 училища в страната

В 142 училища в страната днес няма учебни занятия. Причината за това е високата заболеваемост, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Най-тежко е положението в област Пазарджик. Там учебният процес е преустановен в 116 училища от 19 до 23 януари поради обявената грипна епидемия. Такава вече има и в община Благоевград. В 17 училища там няма да се учи от 22 до 24 януари.

В училища в област Враца също няма учебни занятия. Това са СУ „Васил Воденичарски“, с. Хайредин, на 22 януари; обединено училище „Св.св. Кирил и Методий“, с.Краводер, от 19 до 24 януари; ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Малорад, където заради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация не се учи само днес, 22 януари.

Поради висока заболеваемост сред децата няма да се учи от 22 до 24 януари и в ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово, област Варна.

Четири училища в Пловдивска област също ще са в принудителна ваканция от 22 до 24 януари – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Стрелци, НУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Борец и СУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Зл.Бояджиев“ в град Брезово.

До 24 януари продължава и грипната ваканция в СУ „Васил Левски“ в град Опака, област Търговище.

Източник: webcafe.bg