Ученици Училища

Грипна епидемия затвори училищата в Дупница и Сапарева баня

Грипна епидемия затвори училищата в общините Дупница и Сапарева баня.

Със своя заповед директорът на РЗИ-Кюстендил д-р Златко Величков нарежда незабавно изпълнение на профилактичните и противоепидемични мерки. Грипната епидемия е обявена от 21 януари до 27 януари, включително.

„От днес всички учебни заведения на територията преустановяват учебни занятия, които ще бъдат възстановени на 28 януари. Заповедта на кмета на Община Дупница е на база писмо от РУО-Кюстендил и ще бъде сведена до знанието на всички директори на училища“, коментира и говорителят на кметската администрация Христо Апостолов. Заболеваемостта е 242 на 10 000 души за община Дупница, а в Сапарева баня е 263 на 10 000 души.

„Апелираме в този период да се избягват контактите на открито с голяма група от хора, за да може да се ограничи разрастването на заболяването. Най-податливи са децата в предучилищна и училищна възраст, като при всички грипът е с общи симптоми – отпадналост, висока температура и болки в гърлото. Апелираме да не се предприема самолечение, тъй като то може да бъде опасно“, коментира личен лекар от Дупница.

Източник: monitor.bg