Училища

Гимназия в Правец посрещна шампиони

Спортът и образованието – ръка за ръка. Под това мото мина вчера посещението на част от баскетболистите на шампиона Лукойл Академик в Професионалната гимназия за компютърни технологии и системи в Правец.

Инициативата бе благотворителна, а „студентите“ посетиха учениците в класните им стаи. Над 100 деца между осми и 12 клас разговаряха с шампионите на импровизираната среща.

Те бяха посрещнати на входа на училището от директора Трифон Трифонов и от заместника му Цветелин Дашин.

Старши-треньорът Димитрис Галанис, мениджърът на отбора Румен Гунински и играчите Божидар Аврамов, Чавдар Костов, Аландо Тъкър и Николай Грозев раздадоха на бодрата смяна свои последователи скромни подаръци от клуба и заявиха, че ги очакват в залата още тази събота за дербито с Левски.

Гунински и Грозев са бивши възпитаници на гимназията като Грозев е всеобщ любимец на местните тийнейджъри. Учениците поискаха от треньора Галанис да обещае, че занапред ще дава повече шанс на Ники Грозев, за когото стискат палци на всеки домакински мач.

Желанието на треньора на Лукойл и на баскетболистите бе да дадат пример на младото поколение и да покажат, че в спорта образованието е приоритет, както и в образованието спортът трябва да бъде винаги сред най-важните предмети при подрастващите.