Ученици

В Хасково отчетоха успехи по проект “Ученически практики“

Близо 1/4 от учениците в ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград са участвали в различни практики през миналата учебна година като по този показател гимназията изпреварва всички десет сродни училища в Хасковска област, пишат местните медии.

В класацията следват ПГЕПТ ”Захари Стоянов” в Харманли, ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково, ПГ „Капитан Петко войвода“ и ПГХХТ „Проф.Асен Златаров“в Димитровград, Финансово-стопаската гимназия в Хасково.

Това стана ясно по време на регионалната конференция на учители и наставници по проект „Ученически практики“. Интересът към проекта в региона е сериозен.

Да предоставят качествена практическа подготовка  в реални работни условия са помагали 116 наставници от партньорите-работодатели. Много от 511-те ученици-практиканти са получили предложение за сезонна заетост и сключване на трудови договори.

Хасковска област е на челни места по брой ученици, включили се в проекта заедно със София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора.

Целта на проекта, финансиран с 30 млн лв  от Европейския социален фонд, е да се повиши успешната реализация на младите хора на трудовия пазар. До края на месеца предстои  конференция „Бизнес-система на професионалното образование и обучение“ в столицата и Дни на професиите в Сливен, съобщиха от РИО.