Учители

В Хасково и региона обявиха свободни места за учители

Докато на някои места в България заради липсата на ученици, преподаватели са принудени да напускат училище, в хасковско са обявени свободни места за учители, информира всекидневникът „Марица“ в регионалното си приложение.

Изданието уточнява, че свободни места за учители Бюрото по труда обявява за първи път от доста време насам.

Преподавател по български език и литература търсят в ОУ „Св. Кирил и Методий“, в ОУ „Христо Смирненски“ пък се оглеждат за начален учител. Градината по изкуствата се нуждае от детски учител. В Маджарово искат да назначат на половин щат специалист по математика и физика.

В Димитровград имат нужда от учители с английски и руски. Необходимо условие е завършена бакалавърска степен.

Запознати са на мнение, че в интереса, месец преди старта на новата учебна година, няма нищо необичайно. Очаква се и още по-голямо раздвижване в последните седмици преди 15 септември.

В бранша се радват на спокойствие и сигурност в последните години. Средните заплати на преподавателите са на доста прилично ниво както за икономическите реалности, така и за нуждите на човек в средно статистически български град далеч от столицата.

„Марица“ пише, че в Центъра за обществена подкрепа в Димитровград търсят и специалист, запознат на високо ниво с актуалните нормативни уредби, свързани с домашно насилие и противообществени прояви, както и със Закона за закрила на детето и този за социалното подпомагане.

Още по темата