Училища

В училище е като у дома

В III ОУ „Петко Рачов Славейков“ в Търговище бе открита новата стая за занимания по интереси за учениците от първи и втори клас, пише местният новинарски сайт targo.org.

Пред своите гости, учениците от Iа и Iб клас участваха в състезание по български език и представиха драматизации на любими свои приказки.

Стаята е обзаведена с модерни и красиви мебели. За учениците са осигурени разнообразни образователни и занимателни игри, учебни помагала, художествена литература, книжки за оцветяване и консумативи.

Всичко това е реалност благодарение на одобрен училищен проект „В училище – интересно, приятно и уютно като у дома!“ по модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап“ на национална програма „Училището – територия на учениците“ 2011.

Осигуреното от Министерство на образованието, младежта и науката финансиране е в размер на 9 727 лв. Проектът е реализиран от екип учители от начален етап – Галина Маринова, Аглика Колева и Марияна Боянова.

Изпълнението на дейностите подкрепя работата на учителите и възпитателите, разнообразява училищния живот и привлича интереса на учениците.

снимка: targo.org