Мнения

В УНСС представиха нов подход в използването на облачните технологии на Microsoft

„Време е за новости в образованието, защото някои от тях ще променят света около нас“, каза заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков по време на демонстрационния семинар „Интегриране на облачните технологии за управление на образователния процес в УНСС“, който се проведе днес в Университета за национално и световно стопанство.

Проф. Денков увери участниците, че имат пълна подкрепа от Министерството на образованието и науката. Той поздрави студентите и преподавателите за успеха на новата услуга (подкрепяна от Microsoft Office 365 Edu – б.р.), която ще могат да използват от следващата година. Според проф. Денков e необходимо добрите практики да се виждат и от другите университети, „защото не е нужно навсякъде да се открива едно и също“.

На събитието бе представен нов подход за използване на най-новите облачни технологии на Microsoft, интегрирани с най-иновативните решения на УНСС за управление на учебния процес в университетa.

По време на семинара бяха демонстрирани високотехнологични решения като: Прилагане на 20 000 безплатни облачни услуги за студентите и преподавателите в учебния и научноизследователския процес; използване на облачни технологии за управление на персонални локални мрежи на студенти и преподаватели; разпределено управление и координиране на учебната и административната дейност на студенти и преподаватели с прилагане на облачни технологии; интегриране на обучаващата социална мрежа на УНСС с колаборативни облачни технологии.

На демонстрацията специален гост бе и заместник-посланикът на САЩ Брус Бъртън.