Учители

В търсене на съмишленици за съхранение на българския фолклор

В първите дни на новата година към мрежата на учителите новатори teacher.bg с молба за съдействие се обърна Емилия Косева, преподавател по български език и литература в ПГЕЕ „М.В.Ломоносов“ в Горна Оряховица.

Тя разказва за влечението си към фолклора, което е пренесла в работата си с децата в училището.

„Работила съм и с по-малки, и с по-големи ученици- от четиригодишни до 19-годишни. Възстановявали сме различни български празници и обичаи, коледували сме, лазарували сме, участвали сме с фолклорни изяви у нас и в Германия, Полша по проекти, а и самостоятелно“, споделя Косева.

„Коледуваме в много фирми и обществени учреждения от много години с благотворителна цел,а събраните средства даряваме на болни деца от града или на сираци-абитуриенти. Били сме и в домове за изоставени деца в гр. Дебелец, и в Помощно училище в село Първомайци, в СУПЗ-училище в нашия град. Помагат ни и много родители, така че по Коледа децата , които коледуват, наистина усещат, че творят добро.Работим заедно и със Сдружение „Човеколюбие“ в града, Сдружение на жените с онкозаболявания, Поетичен кръжок „Асен Разцветников“ в града. Ще участваме в новия проект „Човеколюбие и ценности“, той е тъкмо във връзка с нашата дейност досега“, продължава преподавателката.

Желанието на нея и на възпитаниците й е да контактуват с колеги, ученици и съмишленици, развиващи дейност, подобна на тяхната.

„Искаме да откриен партньори в страната и чужбина, за да успеем заедно да запазим културното наследство“, споделя още Емилия Косева.

Можете да се свържете с Емилия Косева
по е-mail – e_koseva@abv.bg
на телефон: 0886 850 340
както и във фейсбук – Емилия Косева