Мнения

В СУ ще провеждат изпит за Оксфорд

Малко под 200 лв е цената на онлайн тестът на Оксфорд по английски език, който ще се провежда в Софийския университет, обяви вчера по време на представяне на изпита директорът на отдел „Обучение и оценяване“ в британския университет Роми Шорт.

Точната цена е 199 лв. Тестът ще се провежда изцяло онлайн. Той се състои от четири модула – четене, писане, слушане и говорене, четем във всекидневника „Монитор“.

Ако минат теста, младежите ще получават документ с резултати с логото на университета в Оксфорд и Софийския университет, както и нивото на владеене на английски език в съответствие с Европейската езикова рамка.

Мястото за провеждане на изпитите е тестовия център на Софийския университет, който ще отвори врати в средата на март. Желаещите да се явят на изпита ще могат да регистрират онлайн. След това ще получат имейл с дата и час за провеждане на изпита, обясни администраторът на новата платформа Цветанка Панова.

В тестовия център се предвижда да има 2-3 зали, като всяка от тях ще е оборудвана с 12 компютъра. Резултатите от изпита ще бъдат ясни до десет работни дни след провеждането му.