Институции Ученици Училища Учители

В София започна ваксинирането на учители и непедагогически персонал

В София започна ваксинирането на учители и непедагогически персонал от училищата и детските градини, съобщи БНР. Имунизирането се извършва в столичните болници и в изнесените кабинети пред Регионалната здравна инспекция.

Желаещите да се ваксинират са около 25%, съобщи за програма „Хоризонт“ Диян Стаматов от Съюза на работодателите в системата на образованието:

„107-о, 120– училище, Финансово-стопанската гимназия, те са първите. Когато първоначално се анонсира възможността за ваксиниране, бройката беше по-малка на желаещите. сега, когато вече тръгнахме към конкретното уговаряне на часове и конкретиката кой, кога ще е, броят на колегите малко се повиши. Желаещите са повече при учителите. От непедагогическия персонал при нас от 20 човека желаят само трима, докато при учителите около 40 човека са с нагласа за ваксиниране“.

Поставянето на първите дози ваксини трябва да приключи до началото на следващата седмица, а три седмици по-късно се очаква да започне поставянето на вторите дози. В София броят на учителите е около 16 хиляди, а непедагогическият персонал на учебните заведения е около 10 000 души.

Източник: БНР