Учители

В Поморие се проведе Практически семинар “Различната класна стая“

В Поморие в края на миналата седмица се проведе практическия семинар „Различната класна стая“ – ориентиран към практиката и предназначен за педагогически специалисти и директори на учебни заведения.

Неговата основна цел бе да отговори на потребностите на участниците и да допринесе за повишаване на професионалната компетентност на всеки обучаем. Темите бяха насочени към реални и актуални въпроси.

Лекторите бяха успешни лица от практиката – в едната секция директори, които предаваха своят опит, споделяха идеи със свои колеги, имаше и практически дейности. В другата бяха учителите – там те се запознаха с новостите в най-популярните български платформи в образованието, имаха и практически задачи. Предоставен им бе достъп до устройства, а желанието на организаторите беше участниците да се почувстват като в различна – по-интересна и ефективна класна стая на 21 век.

Събитието бе организирано от Ангел Ангелов от СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен и ПУ „Паисий Хилендарски“, Галина Момчева от ВСУ „Черноризец Храбър“ и Сдружение за Ново образование в лицето на Десислава Миленкова (137 СОУ „Ангел Кънчев“, гр. София) и Йорданка Първанова от ОУ „Иван Рилски“, гр. Хасково. Партньори на събитието бяха фирми с доказани постижения в областта на образованието.

Всичко за практическия семинар, както и презентаците на авторите можете да откриете на сайта на събитието http://forum.innovateconsult.net/