Ученици

В Пловдив изключиха второкласник за ругатни

Второкласник от Пловдив е изключен от училище, след като в следствие на емоционален изблик е обидил учителката си, информира местния всекидневник „Марица“.

Инцидентът се е разиграл в СОУ „Св. Седмочисленици“ под тепетата в края на миналата седмица.

Конкретната случка е видимата част на по-сериозен проблем. Осемгодишният малчуган е имал проблеми с интегрирането не само към живота в училище, но и въобще, тъй като е бил осиновен от родителите си преди две години.

Те не спестили подробностите, когато го записвали в училището и по техните думи учителката приела ангажимента да работи индивидуално с него. Броени дни след началото на учебната година обаче тя обяснила, че започва да губи авторитет пред останалите деца, заради действията на детето.

В изложение до директора на училището родителите са категорични, че подобно обяснение е вид бягство от отговорност.

Според педагога детето било много емоционално и с поведение, което не отговаря на очакваното за второкласник. Нервите й не издържали, когато чула по свой адрес доста нелицеприятно определение, което не би трябвало да присъства в речника на осемгодишно дете.

Родителите настояват за намесата на инспектората, защото са убедени, че става дума за липса на професионализъм от страна на преподавателката и арогантно поведение от страна на директора, пише още „Марица“.